Niet op Funda en toch succesvol verkopen?

Niet op Funda en toch succesvol verkopen?

Regelmatig zijn er opdrachtgevers van ons kantoor die gebruik maken van zgn. ‘ stille verkoop ’ (soms ook wel ‘ private sales ‘ genoemd).

Een makelaarsbord in de voortuin, een foto van de woonkamer op Funda, naar binnen glurende passanten, voor u onbekenden weten precies hoe uw huis eruitziet zonder dat ze daadwerkelijk op zoek zijn naar een woning.

Wellicht is nog niet zeker wanneer u van plan bent om te gaan verhuizen, heeft u een nieuwbouwwoning  gekocht, wilt u alleen verkopen tegen de juiste prijs en voorwaarden of bent u gewoonweg gesteld op uw privacy.

Door uw woning in stille verkoop aan te bieden heeft u de mogelijkheid te inventariseren of er belangstellenden zijn en alleen te verkopen tegen de voor u meest optimale condities. Daarnaast is het een mogelijkheid om te toetsen of de opbrengst die u in gedachten heeft realistisch is, zonder dat dat bedrag direct op Funda is te zien.

Een ander belangrijk voordeel is dat bij eventuele interesse voor uw woning de betreffende kandidaat eerst met ons contact dient op te nemen voordat wij uw woning volledig presenteren: een soort screening dus. Een ander bijkomend voordeel is dat de bezichtigingen die plaatsvinden veel serieuzer zijn en een ander voordeel is dat u uw woning minder vaak voor kijkers hoeft op te ruimen.

Bij een zgn. stille verkoop verloopt het eigenlijk net zoals bij een normale verkoop. Alle voorbereidingen worden op dezelfde manier getroffen. Er worden foto’s gemaakt, plattegronden, etc. met als enig verschil dat minder mensen de informatie te zien krijgen.

Indien de stille verkoop niet het gewenste resultaat oplevert of u weet in de tussentijd meer over een aanstaande verhuizing, dan is het een kwestie van een druk op de knop en uw woning staat alsnog op Funda!

Maak een afspraak en wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden. Uw reactie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een afspraak kan plaatsvinden bij u thuis of bij ons op kantoor.